O yüzdende adını "Melek" koydum:)
Yeni tatlar keşfettim, sonra yedim ve beğendim. Eşimin de beğenmesi beni şımarttı ve bunu Blog da paylaşmama vesile oldu.
Patates
Süt
Kavrulmuş kıyma
Mantar
Yeşil soğan
Domates ve biber salçası
Sıvı yağ
Patatesleri resimdeki gibi doğruyoruz. Yemeğimiz fırında olacağı için yağlı olmasını istemiyorum. Aklıma patatesi yağda sotelemek yerine, sütle sotelemek geldi. |
Yemeğimizin bir diğer malzemesi olan, mantarı da yağda sotelemek yerine. Kısık ateşte suyunu bırakarak yağsız şekilde dumanı üstünde soteledim :) Resmi yakınlaştırırsanız dumanını görebilirsiniz. |
Fırına sürmek için patatesleri ve kurban dan kalma kavrulmuş kıymalarımızı tepsiye koyuyoruz. Kıymayı avucumun içinde böyle şekillendirdim. |
Bu daaa yemeğimin fırından yeni çıkmış ve servis yaparken ki hâli :) |
Resim neden bulanık çıktı? Olayına gelince. Benim işim vardı ve eşime tabağın resmini çekmesini söyledim. Sonuç ortada :) Eşim yemek konusunda acelecidir demiştim. Hemen oturup yemek için bu şekilde çekmiş. Neyse yemekleri ben söyleyeyim: Sol tarafta rokalı, havuçlu patates salatası. Kabak dolması. (Kabak dolmamızın tarifi için tıklayın.) Vee En sağda ise tarifini verdiğim " Adını Melek Koydum" adlı yemeğimiz. Sonuç olarak çok lezzetliydi. Şiddetle tavsiye ederim.Allah ağzımızın tadını bozmasın inşallah :) Başka bir tarifimizde buluşmak üzere sevgiyle kalın ... İçimden koca bir şükür geçti. Yada her şey bir şükürdü. Ben içinden geçtim. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder