Bu hafta iftar yemeğinde pişirdiğim kabak dolmasını çok beğendik. Tahmin ettiğimden daha lezzetli oldu. Eşim bile kabak sevmezken üç tane yaptığım kabağın birini ona yedirdim :)
Görünüm olarak da yemeği süslemek çok işe yarıyor. Bu tarifi bir kaç arkadaş sorduğu için yayınlamayı hızlandırdım.
Ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçüleri aşağı yukarı vermeye çalışayım.
Şimdi Malzemeleri veriyorum:
3 adet top kabak
1 kase orta yağlı kıyma
yarım avuç maydanoz, yarım avuç dere otu, (doğranmış)
2 adet taze yeşil soğan
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz
karabiber
![]() |
Önce kabakları yıkayıp tatlı kaşığıyla içini oyuyoruz. |
![]() |
Kaynayan suyun içine altını söndürüp kabakları atıp 5 dakika bekletiyoruz. Sonra soğuk sudan geçirip kabakları tuzluyoruz. |
![]() |
Fırından alır almaz üstüne çok ince doğranmış dereotunu serpiyoruz. Yanında içecek olarak tavsiyem ise ayran. |
![]() |
Siz tarifte damak tadınıza göre değişiklik yapabilirsiniz. Aklınıza takılan soru olursa yorum kısmından yada mail olarak atabilirsiniz. Kolay gelsin :) Rabbim ağzınızın tadını bozmasın. Kestaneci gibi kestane pişirmek isterseniz TIKLAYIN FACEBOOK SAYFAM İÇİN TIKLAYIN TWİTTER HESABIM İÇİN TIKLAYIN İNSTAGRAM HESABIM İÇİN TIKLAYIN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder