O yüzdende adını "Melek" koydum:)
Yeni tatlar keşfettim, sonra yedim ve beğendim. Eşimin de beğenmesi beni şımarttı ve bunu Blog da paylaşmama vesile oldu.
![]() |
Patates
Süt
Kavrulmuş kıyma
Mantar
Yeşil soğan
Domates ve biber salçası
Sıvı yağ
![]() |
Patatesleri resimdeki gibi doğruyoruz. Yemeğimiz fırında olacağı için yağlı olmasını istemiyorum. Aklıma patatesi yağda sotelemek yerine, sütle sotelemek geldi. |
![]() |
Yemeğimizin bir diğer malzemesi olan, mantarı da yağda sotelemek yerine. Kısık ateşte suyunu bırakarak yağsız şekilde dumanı üstünde soteledim :) Resmi yakınlaştırırsanız dumanını görebilirsiniz. |
![]() |
Fırına sürmek için patatesleri ve kurban dan kalma kavrulmuş kıymalarımızı tepsiye koyuyoruz. Kıymayı avucumun içinde böyle şekillendirdim. |
![]() |
Bu daaa yemeğimin fırından yeni çıkmış ve servis yaparken ki hâli :) |
![]() |
Resim neden bulanık çıktı? Olayına gelince. Benim işim vardı ve eşime tabağın resmini çekmesini söyledim. Sonuç ortada :) Eşim yemek konusunda acelecidir demiştim. Hemen oturup yemek için bu şekilde çekmiş. Neyse yemekleri ben söyleyeyim: Sol tarafta rokalı, havuçlu patates salatası. Kabak dolması. (Kabak dolmamızın tarifi için tıklayın.) Vee En sağda ise tarifini verdiğim " Adını Melek Koydum" adlı yemeğimiz. Sonuç olarak çok lezzetliydi. Şiddetle tavsiye ederim.Allah ağzımızın tadını bozmasın inşallah :) Başka bir tarifimizde buluşmak üzere sevgiyle kalın ... İçimden koca bir şükür geçti. Yada her şey bir şükürdü. Ben içinden geçtim. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder