![]() |
Eee bir taraf Güneydoğulu bir taraf ta Karadenizli olunca yemek kültürleri kaynaşıyor :) Geçtiğimiz günlerde çiğ köfte yapmıştım. Tarifi için TIK TIK. Bu hafta sonu da canımız Hamsi Tava çekti. Bende tabii ki bayıla bayıla pişirdim. Nasıl pişirdiğimi de merak edenler oldu. Lafı fazla uzatmadan resimli olarak anlatıma geçelim.
![]() |
Önce hamsileri güzelce yıkadım. Suyu berraklaşana kadar yıkıyorum ben. Daha sonra tuzluyorum. |
![]() |
Geniş bir tepsiye mısır ununu döküp balıkları dizdim. |
![]() |
Sonra iki avucumla hamsileri ve mısır ununu boca ediyorum. Balığın her yerine un değmeli. |
TIKLAYIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder