Soğuk kış günlerinde sıcak çayı çok içeriz. Eee türk milleti olarak ta çayı boş içemeyiz. O zaman hem kolay hem de lezzetli bir kek çayın yanında iyi gider değil mi?
Ben ve eşim havuçlu tarçınlı keki çok severiz. Ben de sık sık yaparım. Her an bir misafirim gelir diye de elimin altında her zaman bulunmasını isterim. Saklaması da kolay. Hava alamayacak şekilde saklarsanız uzun süre de dayanabilir. İçinde de sağlıklı besinler olunca kekimizin yenilmemesi için bir sebep kalmıyor. O zaman lafı fazla uzatmadan kek tarifimize geçelim :)
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz
- 2 havuç
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
2 adet havucu rendeleyin.Tavaya havuçları alın. Havuçların üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edin ve havuçları soteleyin. Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
2 adet havucu rendeleyin.Tavaya havuçları alın. Havuçların üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edin ve havuçları soteleyin. Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
Yumurtaların üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve çırpın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ilave edin. 1 tatlı kaşığı tarçın, soğumuş ve sotelenmiş havuçları, 1 paket vanilya ve kabartma tozunu, ceviz parçalarını ilave edin. 3 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın. Kek kabına kek karışımını boşaltın. Üzerine ceviz parçaları ilave edin. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirin.
Şimdiden Afiyet Olsun...
Rabbim ağzımızın tadını bozmasın inşallah.
Şimdiden Afiyet Olsun...
Rabbim ağzımızın tadını bozmasın inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder